ROTTERDAM - De bekeruitschakeling tegen FC Emmen was een fikse tegenvaller, maar toch heeft FC Groningen de uitstekende reeks in competitieverband voort kunnen zetten door de uitwedstrijd bij Sparta met 2-3 te winnen.

Ook Sparta was aan een goede reeks bezig met drie overwinningen in de laatste vier wedstrijden, maar zaterdag bleek men niet opgewassen tegen de Groningers die vanaf het eerste fluitsignaal op jacht gingen naar de openingstreffer. Wessel Dammers vond in de zestiende minuut het doel. De verdediger benutte een rebound nadat een kopbal van Mohamed El Hankouri werd gekeerd door keeper Okoye. Nog voor de rust werd het gelijk. Lennart Thy wist een afgemeten voorzet van Dirk Abels op waarde te schatten en maakte zijn achtste competitietreffer van het seizoen.

Vroeg in de tweede helft bracht Strand Larsen FC Groningen weer op voorsprong. De Noorse spits gleed een voorzet van El Hankouri binnen en breidde de marge een kwartier voor tijd verder uit met een intikker uit een assist van Gabriel Gudmundsson. Invaller Wouter Burger bracht de spanning terug met een hard schot in het dak van het doel. Sparta ging op jacht naar de gelijkmaker, maar de bezoekers hielden stand met dank aan keeper Sergio Padt die in blessuretijd een geweldige reflex had op een hakbal van Burger.