SITTARD - FC Groningen heeft zondagmiddag een verdiende zege weten te behalen op bezoek bij Fortuna Sittard. Jørgen Strand Larsen kroonde zich tot man van de wedstrijd door twee van de drie Groningse treffers voor zijn rekening te nemen.

De spits van de gasten liet zich al snel gelden, want het duel was zes minuten oud toen Strand Larsen goed anticipeerde op een voorzet van Patrick Joosten: 0-1. Na kansen voor Da Cruz en El Messaoudi voor FC Groningen en een open kans voor Semedo van Fortuna Sittard, die door Padt wordt gered, neemt men na een klein half uur verder afstand. Opnieuw is het Strand Larsen die voor zijn man weet te komen bij een voorzet van Bas van Hintum. De 0-2 is tevens de ruststand.

Kort na de rust mag Fortuna Sittard even geloven inde ommekeer na een onnodige overtreding van Joosten. Mats Seuntjens weet vanaf elf meter Padt te passeren en zorgt zo voor de aansluiting. Met nog elf minuten op de klok gooit Van Hintum de wedstrijd echter in het slot door vanuit een vrije trap de eindstand op 1-3 te bepalen.