UTRECHT - Door het negende gelijke spel van dit seizoen blijft FC Utrecht in de middenmoot bivakkeren. In de eerste wedstrijd van 2021 kwam het tegen FC Groningen zelfs nog goed weg met een punt. Pas ver in blessuretijd wist Gyrano Kerk voor de gelijkmaker te zorgen.

Hoewel de thuisploeg als eerste gevaarlijk was, Ramselaar mikte net naast, sloegen de Groningers binnen vijf minuten tweemaal keihard toe. In de 16e minuut kopte Patrick Joosten raak tegen zijn oude club na een voorzet van Strand Larsen. De Noorse spits zorgde ven later zelf voor de 0-2 na een assist van El Messaoudi. Een van richting veranderd schot van Ramselaar gaf de Utrechters echter kort voor rust toch de aansluiting.

FC Utrecht ging op jacht naar de gelijkmaker, maar keeper Sergio Padt was op dreef en keerde kansen van Mahi en Van de Streek. Vier minuten extra tijd bezorgden de thuisploeg alsnog een punt toen Kerk uiteen klutssituatie raak mikte: 2-2.