GRONINGEN - NEC heeft in het KNVB-bekertoernooi de kwartfinale weten te bereiken door op bezoek bij FC Groningen in een vermakelijke wedstrijd een 1-2 zege te boeken.

De bezoekers kenden een goede start en na een prachtige aanval schoot Calvin Verdonk binnen. Daarna was de thuisploeg lange tijd veel beter, maar de beslissende pass kwam regelmatig niet aan. Kort voor rust lukte dat alsnog. Abraham stuurde Michael de Leeuw weg die de gelijkmaker scoorde.

Direct na rust was het weer raak voor de gasten. Mikkel Duelund scoot raak na een mooie combinatie met Javier Vet. FC Groningen was snel daarna dicht bij de gelijkmaker via een schot van Suslov, maar in het vervolg hield NEC vrij eenvoudig stand.