GRONINGEN - In een soms verhit duel hebben FC Groningen en SC Heerenveen zondagmiddag de punten gedeeld. De Friezen hadden in de eerste helft het betere van het spel en na de rust lag het initiatief bij de Groningers waardoor de 1-1 eindstand uiteindelijk terecht was.

De gasten uit Heerenveen begonnen sterk en kwamen na een kleine twintig minuten op voorsprong door een van richting veranderd schot van Tibor Halilovic. Daarna volgden er nog in de eerste helft kansen voor zowel Joey als Henk Veerman en Milan van Ewijk.

Trainer Danny Buijs van de Groningers wisselde driemaal en dit sorteerde effect. Cyril Ngonge trof eerst de paal en kopte vervolgens halverwege de tweede helft de 1-1 binnen. Via Suslov en Kasanwirjo volgden er meer kansen, maar geen doelpunten meer. ook niet aan de andere kant voor Joey Veerman die de paal trof. FC groningen eindigde het duel met tien man omdat Mike te Wierik vlak voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg van scheidsrechter Dieperink.