GRONINGEN - Sparta heeft op bezoek bij FC Groningen dure punten laten liggen. De Rotterdammers misten bij een 0-0 stand een strafschop en kregen in de uiterste slotfase twee doelpunten en een rode kaart te verwerken.

Na een moeizame eerste helft zonder noemenswaardige kansen leefde de wedstrijd na de rust op. Na tien minuten kreeg Sparta een strafschop toen Auassar in de rug werd gelopen. De penalty van Smeets was echter dusdanig slecht ingeschoten dat het een makkelijke prooi voor keeper Padt werd.

Sparta kreeg in de slotfase de rekening gepresenteerd voor die misser. El Messaoudi gaf al een waarschuwing met een schot op de paal en vijf minuten voor tijd schoot Sierhuis met links raak na een voorzet van Warmerdam. Vervolgens was er een negatieve hoofdrol voor keeper Tim Coremans die een kopstoot uitdeelde aan de doorlopende Sierhuis. Coremans kreeg rood waarna de strafschop door Benschop werd binnen geschoten: 2-0.