GRONINGEN - Sparta behoudt het zicht op het behalen van de play-offs voor Europees voetbal. Door uit bij FC Groningen met 1-2 te winnen heeft de ploeg van Henk Fraser nog maar twee punten achterstand op de nummer acht in de stand. De Groningers blijven ondanks de nederlaag zevende staan en lijken zich ook te plaatsen voor de play-offs.

Dat Sparta de drie punten meeneemt naar Rotterdam is eigenlijk een wonder want de kans die invaller Abraham in de slotfase kreeg om gelijk te maken was er eentje om niet te missen. De jonge Groningen-aanvaller raakte de bal echter volledig verkeerd.

Daarvoor was Sparta in de eerste helft op voorsprong gekomen door een fraai schot van Abdou Harroui. Na de rust werd die score verdubbeld door een kopbal van Tom Beugelsdijk. Met het inbrengen van talent Paulos Abraham en routinier Arjen Robben probeerde Danny Buijs het tij nog te keren. Vlak voor tijd zorgde Lundqvist dan ook voor de aansluiting waarna Abraham de kans op de gelijkmaker liet liggen.