GRONINGEN - FC Groningen heeft in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk de derde overwinning op rij geboekt en behoudt daarmee de aansluiting met de top van de Eredivisie. De ploeg van Danny Buijs wist na de rust het verschil te maken (2-0).

De derde zege op rij betekende ook dat Ahmed El Messaoudi voor de wedstrijd op rij trefzeker was. De aanvaller, vorige week al beslissend in het uitduel bij AZ (1-2), opende tien minuten na rust de score. Daarvoor was er in de eerste helft bitter weinig gebeurd in een waterkoude Euroborg.

Na de openingstreffer kwam RKC Waalwijk er een keer goed door via Richard van der Venne, maar keeper Sergio Padt bleef geconcentreerd en wist te keren. Een kwartier voor tijd viel de beslissing na geklungel in de RKC-defensie. Saïd Bakari speelde te zacht terug op zijn eigen doelman Lamprou die vervolgens de bal tegen Daniël van Kaam opschoot die al vallend wist te scoren: 2-0.