GRONINGEN - FC Groningen heeft het eerste duel na de degradatie uit de eredivisie winnend afgesloten. De ploeg van trainer/coach Dick Lukkien was een maatje te groot voor Jong Ajax.

Vooral de standaardsituaties hielpen de Groningers op weg. Na een goed halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong door een rake kopbal van Marco Rente uit een hoekschop van Laros Duarte. Hoewel Groningen de bal veel aan de tegenstander liet, creëerde het wel degelijk de grootste kansen, maar bleef het in de eerste helft bij die ene treffer.

Na de rust was de Lukkien-equipe opnieuw trefzeker uit een hoekschop. Fofin Turay kopte de bal in eerste instantie nog op de lat, maar de rebound bleek een prooi voor Romano Postema. Na de treffer gooide het publiek bekertjes op het veld, waardoor het duel even werd stil gelegd. Eenmaal hervat maakte Tomas Suslov er vervolgens 3-0 van met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied. Vijf minuten voor tijd redde Christian Rasmussen de eer voor Jong Ajax met een fraaie volley. Het slotakkoord kwam echter van Johan Hove. De invaller schoot in de blessuretijd de 4-1 eindstand op het scorebord.