WAALWIJK - FC Groningen is verder achterop geraakt bij de top vijf van de Eredivisie en moet met het oog op het behalen van de play-offs de laatste zeven wedstrijden nog vol aan de bak. De ploeg van Danny Buijs gaf zaterdagavond door een zeer zwak eerste kwartier de punten cadeau aan RKC Waalwijk.


Na dat eerste kwartier stond het namelijk al 2-0 en dat mocht de Groningen-defensie zich zelf aanrekenen. Nog geen vijf minuten op gang was het Itakura die de bal zo in de voeten schoof van Tahiri die vervolgens Thijs Oosting op maat bediende. Tien minuten later mocht Oosting de score ook verdubbelen toen hij de bal op een presenteerblaadje kreeg aangereikt van Groningen-captain Van Hintum. Na een ruim half uur kon FC Groningen via een ferme knal van El Messaoudi toch de aansluiting vinden.

Na de rust zijn het de gasten die op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar El Messaoudi weet nu tot twee keer toe het net niet te vinden en dat lukt ook Slor niet die van een meter afstand de paal raakt. Ook RKC krijgt zijn mogelijkheden en uiteindelijk weten zij het duel vlak voor tijd in het slot te gooien als Bakari na sterk doorgaan de bal bij Sylla Sow bezorgt: 3-1.